Algoritmen bliver ikke overrasket

 

Der er plads til forbedring

Har man været lidt rundt på vores hjemmeside, og læst om hvordan Funds Tower er blevet til, så har man måske læst om, hvordan grundlægger-teamet fandt sammen om at “gøre det bedre” inden for investering. I vores erfaring leverer mange rådgivere og forvaltere simpelthen ikke den værdi, som de gerne ville, og som man bør kunne forvente som kunde.

I denne artikel skal vi se lidt på én af de helt store udfordringer, man som menneskelig analytiker slås med, og som vores algoritme tilbyder en løsning på.

 

Købmandskab ikke er nok

På mange måder er der paralleller mellem at være en god investeringsanalytiker, og at være en god købmand. Hvis man med rimelig konsistens kan se på en vare, en service eller en branche, og gennemskue om det er noget der er kunder til, så udfører man en mental øvelse, som også en analytiker ofte gør brug af: Se på forretningen, eller på branchen – hvis der er et marked og et vækstpotentiale, så er der også en god chance for, at den er værd at investere i.

Men selv den dygtigste købmand kan blive overrasket. Man regner ikke altid rigtigt. Måske overrasker kunden – eller måske er der en anden svaghed i værdikæden, som ender med at forårsage, at den pågældende virksomhed alligevel ikke opfylder forventningerne.

Markedet kan også byde på overraskelser. Verden har netop oplevet en international sundhedskrise, men det behøver ikke være så dramatisk; der kan ske mange ting, globalt og lokalt, som ændrer forudsætningerne nok til at underminere værdien i en given virksomhed eller sektor.

 

Det kan gøres objektivt og præcist

Tower-algoritmen er udviklet og forfinet over en årrække og er kompleks, men er baseret på lukkekurser; markedets fakta, renset for holdninger og følelser. Disse analyseres for trends og styrke, og så genereres der købs- og salgssignaler. Både data og proces er helt objektive, så det bliver resultaterne også.

Eller med andre ord: Algoritmen bliver ikke overrasket. Den indeholder ingen antagelser om det enkelte indeks eller papir, eller om virksomheder eller kunder. Der findes ingen parametre for hvad vi, rent menneskeligt og subjektivt, tror der burde ske – den arbejder kun med hvad der rent faktisk sker. Derfor bliver trends, der ville overraske en analytiker, identificeret uden forsinkelse, tøven eller træghed.

Vores signaler er baseret på at finde styrken hvor den er, og følge den hvor den bevæger sig hen. Både i krisetider og til hverdag.